MEB müfredata Metin Tahlilleri dersini ekledi

Milli Eğitim bakanlığı (MEB), müfredat değişikliği ve eğitimde dönüşüm kapsamında çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Liselere, ''Metin Tahlilleri'' dersi geliyor!

MEB müfredata Metin Tahlilleri dersini ekledi

MEB, uzun zamandır gündemde olan ve detayları merak edilen müfredatte değişiklik ve eğitimde dönüşüm çalışmaları kapsamında lise müfredatına yeni bir ders ekledi, ‘’Metin Tahlilleri''.

Yenişafak Gazetesi'nden Merve Safa Akıntürk'ün haberine göre, Metin Tahlilleri dersi öğrencilere seçmeli ders olarak, 9, 10 ya da 10 , 11'inci sınıflara verilecek. Ders, toplamda 36 saat olacak.

ÖĞRENCİLERİN ELEŞTİREL OKUMA VE DÜŞÜNMESİNE KATKI SUNACAK

Dersin amacı ise öğrencilerin eleştirel okuma ve düşünmelerine katkı sunarak bunları kendi hayatlarında uygulayabilmeleri. Metin Tahlilleri dersi, 4 üniteden oluşacak. Bunlar sırasıyla; eleştirel okuma, metin tahlili aşamaları, edebi metinlerin tahlili, bilgilendirici metinlerin tahlili olacak.

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN GEÇTİ

Akıntürk'ün haberine göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan dersin müfredatı Talim ve Terbiye Kurulu Başkalığı onayından geçti. Dersin yeni müfredata eklenmesiyle gelecek yıl okullarda verilmesi planlanıyor.

MEB'İN MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde ve müfredatta değişikliğe gidileceğini duyurmuştu. Bakan Tekin, dünyada ve Türkiye'de bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmelerin, çağın gerektirdiği temel bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerin yetişebilmesi için müfredatın değişmesi gerektiğini belirtmiş ve bu konuda çalışmaların tamamlanınca detayların paylaşılacağını söylemişti.

Bu kapsamda bakanlığın yoğun çalışmaları devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER