MEB memurlar için görevde yükselme sınav duyurusunu yayımladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet adresinde görevde yükselme sınavına ilişkin resmi duyuru yayımlandı.

MEB memurlar için görevde yükselme sınav duyurusunu yayımladı!

Milli Eğitim Bakanlığı bugün yayımladığı resmi duyuru ile bilrlikte memur, sayman, şef ve şef müdürü kadroları için görevde yükselme sınavının yapılacağını açıkladı. Bu çerçevede sınava girmek için başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan tüm detaylar açıklandı.

GÖREVDE YÜSELME SINAV DETAYLARI AÇIKLANDI!

MEB memurlar için görevde yükselme sınav duyurusunu yayımladı!

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevde yükselme sınavının detayları şu şekilde duyuruldu;

1- Görevde yükselme yazılı sınavında başarılı (60 puan ve üzeri) olanlardan ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar aday puan üstünlüğüne göre sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan son adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava alınacaktır.

2- Sözlü sınav; sınav takviminde belirtilen tarihlerde memur, sayman ve şef grupları için 30 büyükşehir (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) il merkezinde; şube müdürü grubu için Ankara’da gerçekleştirilecektir.

4- Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgelerini sınav takviminde belirtilen tarihten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adreslerinden alabileceklerdir.

5- Fotoğraflı sınav giriş belgesinde; adayların sınava katılacakları tarih ve oturum saati, sınav merkezi ile aday kimlik bilgileri ve fotoğrafları yer alacaktır.

6- Adaylar sınava, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu T.C. geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir.

7- Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen oturum saatinden en geç 30 dakika önce sınav yapılacak merkezde hazır bulunacaktır.

SINAV KONULARI BELLİ OLDU!

Yukarıda verilen açıklamaların yanı sıra sınava girecek olan kişilerin için konu dağılımı şu şekildeydi;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (%20)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (%15)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (%15)
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (%15)
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (%20)
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (%15)

Görevde yükselme sınavına görecek olan adaylar için geriye kalan tüm detayların Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden yayımlanacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER