MEB LGS nakil sonuçları açıklandı! LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı

LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları son dakika olarak açıklandı. MEB, nakil sonuç duyurusu yayımlarken adaylar sonuçlara nasıl erişeceğini merak etti.

MEB LGS nakil sonuçları açıklandı! LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı

MEB LGS nakil sonuçları açıklandı! LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarını ilan etmişti. Açıklanan sonuçların ardından nakil süreci başlarken LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları son dakika olarak erişime açıldı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları açıklanırken MEB, nakil sonuç duyurusunu resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. 24 - 28 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki başvuru döneminde alınan 1. dönem nakil sonucuMEB.gov.tr üzerinden ilan edildi.

MEB LGS NAKİL SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI

MEB tarafından açıklanan LGS nakil sonuçları MEB'in resmi internet sitesi üzerinden ve e-okul sisteminden öğrenilebilecek.

MEB.GOV.TR NAKİL SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz - 4 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8 - 16 Ağustos'ta alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos'ta alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

ekran-goruntusu-2023-07-31-102936.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER