MEB kararı son dakika duyurdu! Müfredat sil baştan değişiyor o kademeler etkilenecek

MEB'in müfredat değişikliği öğrenci, öğretmen ve velilerin gündeminde yer alıyor. MEB tarafından duyurulan ve müfredatta yapılacak olan sil baştan değişiklik ile hangi kademelerin etkileneceği de belli oldu. Bu çerçevede yapılan açıklamalar yakından takip edilirken detaylar da ortaya çıktı.

MEB kararı son dakika duyurdu! Müfredat sil baştan değişiyor o kademeler etkilenecek

Okula giden milyonlarca öğrenci ve bu öğrencilerin verileri eğitimle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Eğitim alanında alınan her karar ve yapılan yenilikler öğrenci, öğretmen ve velilerin gündeminde yer alırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredat değişikliği hazırlığına ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Okullarda kapsamlı müfredat değişikliği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken hazırlıkların büyük oranda tamamlandığı öğrenildi. Öğretmen ve öğrenciler yeni müfredatın uygulanacağı tarihi merak ederken MEB müfredat değişikliğinin ne zaman, hangi sınıflarda olacağı da araştırılan konular arasındaki yerini aldı.

MEB MÜFREDAT DEĞİKLİĞİNE GİDİYOR

MEB yeni müfredat için hazırlıklarını hızlandırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ve yeni eğitim yılına yetişeceğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak.'' ifadelerine yer verirken ‘’Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1 - 5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek.'' açıklamasına yer verdi.

MEB kararı son dakika duyurdu! Müfredat sil baştan değişiyor o kademeler etkilenecek

Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlanacağını açıklayan Bakan Tekin, 1 - 5 ve 9'uncu sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren yeni müfredatın uygulanmaya başlanacağını belirtti.

YENİ MÜFREDAT TOPLANTI İLE KAMUOYUNA DUYURULACAK

Yeni müfredatın yapılacak bir toplantı ile duyurulacağını açıklayan Bakan Tekin, çalışmaların büyük oranda bittiğini önümüzdeki haftalarda da tamamlanacağını belirtti . Bu çerçevede kademeli olarak uygulamaya geçileceğinden bahseden Bakan Tekin, "Kapsamlı bir değişiklik olduğu için 12. sınıflar bu yıl aldığı bir şeyi, önümüzdeki yıl 11'e almış olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

MEB kararı son dakika duyurdu! Müfredat sil baştan değişiyor o kademeler etkilenecek - Resim : 2

Önümüzdeki sene 12’nci sınıfta okuyan bir öğrencinin o konuyu almamış olacağından bahseden Bakan Tekin, ‘’Teknik olarak konuların birbirini izleme konusunda yer değişikliği dolayısıyla öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye, yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız" ifadelerine yer verdi. Dolayısıyla açıklanan yeni müfredat kademeli olarak uygulanmaya başlanacak ve yeni sisteme geçilmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER