MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu yayımladı

MEB, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu bugün itibariyle yayımladı. Adayların erişimine açılan kılavuz resmi olarak MEB'in internet sitesinde yayımlandı.

MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelen son dakika açıklamasıyla ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik duyuru geldi. MEB tarafından yapılan açıklamada, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nun yayımlandığı duyuruldu.

MEB, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu adayların erişimine açtı. Kılavuzun içerisinde resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslar yer alırken, sınav başvuruları için son tarih ise 1 Mart olarak açıklandı.

MEB'İN İNTERNET SİTESİNDEN ERİŞİM SAĞLANIYOR

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları, 13 Şubat ile 1 Mart arasında yapılacak. Sınav ise 21 Nisan'da gerçekleşecek. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları kapsayacak sınavda öğrencilere 80 soru sorulacak. Öğrencilere 100 dakika süre verilecek sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru; 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru ile 120 dakika verilecek.

SINAVA GİRİŞ KOŞULLARI PAYLAŞILDI

Paylaşılan kılavuzda, sınava giriş şartları da açıklandı. Buna göre öğrencilerin, sınava girerken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

21 Nisan Pazar günü yapılacak sınav saat 10.00'da başlayacak. Sınav sonuçları ise MEB'in resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER