MEB duyurdu! Ortak sınav tarihleri açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bir bütünlük sağlanabilmesi için bu yıl ilk kez ortak sınav uygulaması yapılacak.

MEB duyurdu! Ortak sınav tarihleri açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak amacıyla hem de öğrencilerin gelişimini takip etmek amacıyla bu yıl ilk defa ortak ders uygulaması yapılacak. MEB, 9. sınıfların “Türk dili ve edebiyatı” ve “matematik” dersleri ile 6. sınıfların “Türkçe” ve “matematik” derslerinin ikinci yazılı sınavlarını “ülke genelinde ortak sınav” olarak düzenleme kararı aldı.

Yeni öğretim yılında liselerde ve orta okullarda birçok yeniliğe imza atan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimi takip edip okullardaki bütünlüğü sağlamak adına "Ortak Sınav Uygulamasına" geçti.

screenshot-12.jpg

"ORTAK SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU"

Milli Eğitim Bakanı tarafından milyonlarca öğrenci ve öğretmenin beklediği açıklama geldi. Bakanlık tarafından, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ortak sınav ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü, ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav 26 Aralık 2023 Salı günü yapılacak.

MEB'in hazırlayacağı sorular okullara bizzat teslim edilecek ve sınavlar okul tarafından yapılacak. Okular da yapılacak sınavlar il ölçme ve değerlendirme merkezlerinde değerlendirilecek.

screenshot-13.jpg

Resmi Gazete’ de daha önce yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslar getirilmişti. Bu kapsamda liselerde ve ortaokullar da, okul genelinde, il ve ilçe genelinde, ülke genelinde olmak üzere üç farklı ortak yazılı sınav yapılacağı açıklanmıştı.

Sınavlar zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer sınavlar gibi olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER