MEB duyurdu! 2024 LGS başvuruları alınmaya başladı!

Lise eğitimi almak üzere sınava girecek olan binlerce öğrenci için LGS başvuru süreci başladı. MEB tarafından yapılan son dakika açıklaması ile beraber LGS başvurularının alınmaya başladığı bildirilirken adaylar da başvuru süreci hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına başladı.

MEB duyurdu! 2024 LGS başvuruları alınmaya başladı!

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hakkında merak edilenler artarken Milli Eğitim Bakanlığından sürece ilişkin duyuru geldi. Milli Eğitim Bakanlığınca 2024 yılında 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek LGS kapsamındaki Merkezi Sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

MEB tarafından yapılan son dakika açıklaması ile başvuru tarihlerine ilişkin bilgiler verilirken adayların merak ettikleri sorular da yanıt bulmuş oldu.

2024 LGS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

LGS kapsamında 2 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak Merkezî Sınav’ın başvuruları, 18 - 29 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

MEB duyurdu! 2024 LGS başvuruları alınmaya başladı!

MEB tarafından verilen bilgiye göre okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek. Aynı zamanda sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Öte yandan öğrenci ve veliler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

MEB duyurdu! 2024 LGS başvuruları alınmaya başladı! - Resim : 2

MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER