MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman?

MEB 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu’nu yayımladı. Yayımlanan kılavuzun ardından başvuru tarihleri merak edildi.

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman?

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen ek ders programları arasında yer alan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ilgi görmeye devam ediyor. MEB 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı kapsamında DYK e-Kılavuzu’nu yayımlarken DYK yaz dönemi kursları ve yaz okulları tarihleri de merak edilenler arasında yer aldı. ''MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman?'' sorularına yanıt aranırken 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı DYK takvimi de belli oldu.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları, sınav hazırlık dönemlerinde öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve eksik oldukları konularda destek sağlamak amacıyla düzenlenirken bu yıla ait kılavuzunu da yayımladı.

MEB DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2024 - 2025 eğitim öğretim yılı için Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın tarihleri belli oldu. Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarına öğrenci ve öğretmenlerin başvuruları 3 - 12 Haziran tarihleri arasında alınacak VE 1 Temmuz tarihi itibarıyla başlayacak olan DYK yaz dönemi kursları, 29 Ağustos tarihinde sona erecek.

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman?

DYK kurslara katılmak isteyen öğrenciler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek. DYK e-Kılavuzu’na göre yaz dönemi kursları ve yaz okullarının 1 Temmuz - 29 Ağustos tarihleri, eğitim ve öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarının ise 2 Eylül - 6 Haziran 2025 tarihleri arasında açılacağı kaydedildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER