MEB birinci dönem birinci ortak sınav tarihi değişti mi, ne zaman?

Öğrenciler MEB tarafından açıklanan ortak sınavlarla ilgili merak ettiklerine yanıt arıyor. Okullarda birinci dönem birinci ortak sınavların hangi tarihte yapılacağı merak edilirken sınav tarihlerinde değişiklik olup olmadığı da merak edildi.

MEB birinci dönem birinci ortak sınav tarihi değişti mi, ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan kararla okullarda ortak sınav yapılacağı duyurulmuştu. Öğrenci, öğretmen ve veliler ortak sınav tarihleri hakkında bilgi sahibi olmak isterken ortak sınav hakkındaki tüm detaylar belli oldu. Okullarda gerçekleştirilecek olan Cumhuriyetin 100'üncü Yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınavlarının tarihleri güncellendi.

Öğrenciler ise ''Ortak sınav tarihi değişti mi, birinci dönem birinci ortak sınavlar ne zaman yapılacak?'' sorularına yanıt armaya başladı. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında ilk kez uygulanacak olan ortak sınava dair araştırmalar devam ederken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

2023 - 2024 ORTAK SINAV TARİHLERİ GÜNCELLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez ortaokul 6'ıncı sınıfların Türkçe ve matematik dersleri ile lise 9'uncu sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı ve matematik derslerinin ikinci yazılı sınavlarını ülke genelinde ortak sınav olarak düzenleme kararı aldı. Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca okullarda sınav haftası uygulaması yapılacağı açıklanırken;

1'nci dönem 1'nci sınavların ekim ayının son haftası ile kasım ayının ilk haftası,

1'nci dönem 2'nci sınavların aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftası,

2'nci dönem 1'nci sınavların mart ayının son haftası ile nisan ayı ilk haftası

2'nci dönem 2'nci sınavların mayıs ayı son haftası ile haziran ayının ilk haftası aralığında yapılması planlanmıştı. Ancak 2023 - 2024 eğitim öğretim yılına özgü olarak;

1'nci dönem 1'nci sınav haftası tarihlerinde değişikliğe gidildi. MEB tarafından illere gönderilen yazıda "Okullarda gerçekleştirilen cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınavlarının tarihleri güncellenmiştir.'' denildi.

meb-birinci-donem-birinci-ortak-sinav-tarihi-degisti-mi-ne-zaman.jpg

2023 - 2024 ORTAK SINAV TARİHLERİ NEDİR?

MEB tarafından yapılan açıklamanın ardından 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı;

1'nci dönem 1'nci sınavları 30 Ekim - 10 Kasım 2023 tarihleri arasında,

1'nci dönem 2'nci sınavları ise 25 Aralık 2023 - 5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER