MEB Bakanı Yusuf Tekin’den müfredat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yeni müfredat açıklaması geldi. Bakan Tekin, yaptığı açıklamasında 2023 – 2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9’ncu sınıflarda yeni müfredata geçtiklerini belirtirken 2028 yılında tüm sınıflarda yeni müfredatın uygulanacağını belirtti.

MEB Bakanı Yusuf Tekin’den müfredat açıklaması

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nın bir otelde düzenlediği Türkiye Buluşmaları programına katılan Tekin, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Tekin, depremden etkilenen kentlerdeki derslik sayısını artıracaklarını ifade etti. Bunun dışında Bakan Tekin, müfredata ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu.

MÜFREDAT YÜZDE 35 HAFİFLEDİ

Bakan Tekin, yaptığı açıklamasında müfredatın yüzde 35 oranında hafifletildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Dünyanın diğer ülkelerinde ne öğretiliyorsa biz de çocuklarımıza onu öğretelim deyip yeni müfredat hazırladık. Müfredatımızı hafiflettik minimum yüzde 35 oranında hafifledi, müfredatımızı sadeleştirdik. Hafiflettik diyorum bunu yaparken çıkardığımız bir şey yok. Bu konu bilimsel değildir diye çıkarmıyoruz, şunun için çıkarıyoruz. Bu çocuğa pedagojik olarak bu yaş grubuna bu bilgi uygun değil. Bu bilgiyi gitsin ön lisans, lisans veya başka programlarda alsın”

4 YIL SONRA TÜM SINIFLARDA OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamasının devamında 2024 – 2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda yeni müfredata başladıklarını önümüzdeki yılda da bu sınıflara 2, 6 ve 10’uncu sınıfların ekleneceğini söyledi. Her yıl bu şekilde artış gösterilmesiyle birlikte 4 yıl sonra tüm sınıflarda yeni müfredatın uygulamada olacağının altı çizildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER