MEB Bakanı Yusuf Tekin okullara 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı

Tasarruf tedbirleri kapsamında okullardaki temizlik görevlisi istihdamında değişikliğe gidilmişti. Alınan bu karar sınıfların kirlenmesine neden olurken velilerin kendi çabaları ile okulları temizleyişleri gündem olmuştu.

MEB Bakanı Yusuf Tekin okullara 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı

Okulların açıldığı günden itibaren okullarda büyük bir temizlik sıkıntısı baş göstermişti. Tasarruf tedbirleri kapsamında temizlik personeli olmayan okullarda büyük bir hijyen sıkıntısı yaşanmaya başlanmıştı.

Bu durum karşısında veliler kendi çabaları ile okulları temizlemeye başlamıştı. Konu ile ilgili acilen bir hamle yapması istenen Milli Eğitim Bakanlığı cephesinden aileleri ve okulları sevindiren haber geldi.

TAM ZAMANLI PERSONEL İSTİHDAMI OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili harekete geçtiklerini duyurdu. CNN Türk'te bir programa katılan ve bu konu hakkında konuşan Bakan Tekin "Çalışma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızla görüştük. Pazartesi günü itibariyle okullarımıza tam zamanlı 30 bin temizlik elemanı istihdam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 45 bin mevcut personeli olduklarını hatırlatan Bakan Tekin sorunun taşeron işçilerin kadroya geçmesi sonucunda baş gösterdiğini söyledi.

Aileler bu kararı büyük bir sevinçle karşıladı. Çocuklarının sağlıklı ortamda eğitim görmesini isteyen anne babalar yaşanacak gelişmeleri takip etmeye başladı. Pazartesiden itibaren Bakanlığın ilgili kurumlarla irtibat halinde hızlı bir şekilde gerekli temizlik personeli istihdamını sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER