MEB Bakanı Tekin sahte diploma skandalında 500 okula ceza kesildiğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemlerde gündem olan sahte diploma skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 500 okula ceza kesildiğini ifade eden Bakan Tekin, gerekli durumlarda en ünlü okullara bile gereken cezanın kesileceğini açıkladı.

MEB Bakanı Tekin sahte diploma skandalında 500 okula ceza kesildiğini açıkladı

Bakan Tekin, eğitimdeki sahte diploma skandalına müdahale edildiğini ve bu kapsamda 500 okula ceza kesildiğini açıkladı. Bakan Tekin, eğitimde şeffaflık vurgusunun altını çizerek, ünlü okullara da gerekli halde ceza kesileceğinin mesajını verdi.

“GÖZ YUMULMAYACAK”

Sahte diploma skandalına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, “Herhangi bir okulun popülerliği ya da meşhurluğu, bu tür yasadışı eylemlere göz yumacağımız anlamına gelmez. Gerekirse en ünlü okullara bile gereken cezaları kesmekte tereddüt etmeyeceğiz” diyerek durumun ciddiyetini ifade etti.

LGS’DE İPTAL EDİLEN SORU HAKKINDA

Öte yandan Liselerde Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında iptal edilen bir soru sonrasında puanların yeniden hesaplanmasına ilişkin açıklama yapan Bakan Tekin şunları söyledi:

“Puanı yeniden hesaplanan öğrenciler, isterlerse tercih sıralarını gözden geçirebilir ve kontenjan sınırlaması olmaksızın istedikleri okula yerleşebilir”

HAYALET SINIFLAR GÜNDEM OLDU

Bunun yanı sıra bazı okullarda para için hayalet sınıfların kurulduğu ve öğrencilere belirli bir miktar karşılığında devamsızlık yapmalarına rağmen diploma verileceği iddiası da gündem oldu. Konu ile ilgili bakanlığın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER