MEB Bakanı Tekin eğitim sistemine gelen eleştirilere cevap verdi! Ahkam kesmek kolay

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ankara'da katıldığı bir sergi açılışına katıldı. Bakan Tekin eğitim sistemine gelen olumsuz eleştiriler hakkında net ifadeler kullandı.

MEB Bakanı Tekin eğitim sistemine gelen eleştirilere cevap verdi! Ahkam kesmek kolay

Ankara Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen bir serginin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf tekin eğitim gündeminde kendilerine yapılan eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu.

“SİZ BU SÜRECE NE KATKI VERDİNİZ ?”

Atatürk'e Vefa Valizi Projesi adı verilen serginin açılışını gerçekleştiren Bakan Tekin öğrencilerin ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakanı Tekin “Ülkemizin, milletimizin emniyette olduğu, gelecek kuşaklar açısından güvende olduğunu görmek bizim için dünyaya değer” ifadelerini kullandı.

MEB Bakanı Tekin eğitim sistemine gelen eleştirilere cevap verdi! Ahkam kesmek kolay

Son dönemde başkanlığını yaptığı Milli Eğitim Bakanlığına eğitim sistemi ve öğretmenler konusunda yapılan eleştiriler hakkında konuşan Bakan Tekin “Eğitim, öğretmenler ve eğitim sistemi gibi konularda dışarıdan ahkam kesmek kolay. Bu konularda ahkam kesen, beylik laflar eden herkese şunu söylemek istiyorum; siz bu sürece ne katkı verdiniz” sözleri ile cevap verdi.

MÜFREDAT SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİ

Bakan Yusuf Tekin Türkiye'nin uzun süredir eğitim gündeminde yer alan müfredat değişikliği ile de ilgili bir çok açıklama yapmış ve gelinen süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştu. Bakan Tekin 1,5 ve 9. sınıflarda gelecek dönemden itibaren müfredat değişikliğinin yapılacağını söylemişti.

Öğretmenler, veliler ve öğrencileri yakından ilgilendiren müfredat değişikliği hakkında ilerleyen günlerde yeni açıklamalar yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER