MEB Bakanı Tekin Ankara'da öğrencilerle birlikte depremde vefat edenler için saygı duruşunda bulundu

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için yurt genelindeki tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'de Ankara'da bir okulda yapılan saygı duruşu etkinliğine katıldı.

MEB Bakanı Tekin Ankara'da öğrencilerle birlikte depremde vefat edenler için saygı duruşunda bulundu

Ülke genelinde 1 sene önce bugün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan iki büyük depremde on binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Ardında bir çok acı bırakan depremin yıl dönümü dolayısıyla bugün yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Yapılan anma törenleri ile bölge vatandaşlarına destek olmak ve yaşanılan felaketi unutturmamak amaçlanırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da dün bir açıklama yapılmış ve 6 Şubat sabahı tüm okullarda saygı duruşunda bulunulacağı açıklanmıştı. Yayınlanan açıklama kapsamında bugün ülke genelinde tüm okullarda ders başlamadan önce Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

BAKAN TEKİN ÖĞRENCİLERLE BERABER SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Karar kapsamında Başkent Ankara'da da tüm okullar sabah saatlerinde ilk ders saati başlamadan önce 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu etkinliği düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de Altındağ ilçesinde bulunan Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler ile beraber saygı duruşunda hazır bulundu. MEB Bakanı Tekin düzenlenen saygı duruşunun ardından basın mensupları aracılığı ile depremden dolayı yaşadığı üzüntüden bahsetti. Bakan Tekin vefat eden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

MEB tarafından düzenlenen saygı duruşu etkinliğine ek olarak yurt genelinde gün boyu anma etkinlikleri düzenlenecek. Vatandaşların söz konusu anma programlarına geniş bir katılım sağlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER