MEB Ankara’daki okullarda temizlik görevlisi alımına başladı: Başvurular bugün son

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 30 bin temizlik görevlisi alımı yapacağını açıklamıştı. İŞKUR üzerinden aktarılan son habere göre Ankara’daki okullar için temizlik görevlisi alım başvuruları başladı. Başvurular bugün sona erecek. İşte şartlar ve detaylar..

MEB Ankara’daki okullarda temizlik görevlisi alımına başladı: Başvurular bugün son

MEB, okulların açılmasından sonra doğan temizlik ve hijyen ihtiyacını karşılamak için hafta başında 30 bin temizlik personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Okullarda temizlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler MEB’in yayımladığı ilanın şartlarını ve detaylarını merak ediyor.

İŞE BAŞLAMA TARİHİ 1 EKİM 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamasında Pazartesi günü sürecin başlatılacağını söylemişti. Ankara için açılan ilanda pek çok ilçe için başvuruların başladığı ve bugün sona ereceği ifade edildi.

Başvurusu olumlu olarak sonuçlanan adaylar için işe başlama tarihi 1 Ekim olarak ifade edilirken, iş sonu tarihi 31 Mart 2025 olarak açıklandı.

HANGİ İLÇELERDE ALIM YAPILACAK?

İŞKUR TYP ekranı üzerinden yayımlanan ilanlara göre Ankara’nın pek çok ilçesi üzerinden ilan yayımlandı. Etimesgut, Polatlı, Ayaş, Kalecik, Çankaya, Pursaklar, Beypazarı, Altındağ, Çubuk, Gölbaşı, Sincan, Evren, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Bala, Keçiören, Elmadağ, Nallıhan, Güdül, Kahraman Kazan, Mamak, Yenimahalle, Çamlıdere ve Akyurt illeri için ilanlar güncel olarak açık bulunuyor. Adaylar başvurularını 26 Eylül tarihine kadar tamamlayabilecek.

MEB Ankara’daki okullarda temizlik görevlisi alımına başladı: Başvurular bugün son

Bazı illerde başvuru süresi 3 gün olarak da farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple başvuracağınız ilin son başvuru tarihlerini iyi incelemeniz önerilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR üzerinden MEB’e yapılacak olan temizlik görevlisi alımlarında adayların belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Adayların taşıması gereken şartlardan bazıları şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Temizlik görevlisi olarak yapılacak çalışmalara engel olacak sağlık sorununun olmaması
  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Başvuru yapılacak ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

Belirtilen şartları sağlayan adaylar TC kimlik numaraları ve İŞKUR şifreleri ile İŞKUR TYP ekranına giriş yaparak başvurularını kısa süre içerisinde tamamlayabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER