MEB akşam saatlerinde SON DAKİKA duyurdu! İlkokul ortaokul liselerde 81 ilde KALDIRILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 il genelinde milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren son derece kritik kararlara imza atmaya devam ediyor. Bu kararlardan biride ilkokul, ortaokul ve liselerde değiştirildi...

MEB akşam saatlerinde SON DAKİKA duyurdu! İlkokul ortaokul liselerde 81 ilde KALDIRILDI

MEB akşam saatlerinde SON DAKİKA duyurdu! İlkokul ortaokul liselerde 81 ilde KALDIRILDI - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından bir kere daha Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan kabinede Milli Eğitim Bakanı değiştirilmişti.

Ziya Özer'in istifasının ardından bir önceki kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer yeni kurulan kabinede görevini Yusuf Tekin'e devretmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin görevine başladıktan sonra peş peşe son derece kritik kararlara imza atarken bu kararlardan bazıları tepkilere de neden olmuştu. Özellikle de sınıf tekrarı ve sınıfta kalma kararları ile açık liseye geçişin zorlaştırılması en çok tepki çeken kararlar arasında yer almıştı.

SINIF TEKRARI GERİ GETİRİLDİ!

Tekin, yaptığı açıklamasının devamında özelikle yardımcı kitaplar ve seçimlik dersler konusunda yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizdi. İlgili sorunlarla alakalı mevzuat değişikliğinin de yıl başlamadan yapılacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı, konu ile ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

“Özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok eleştirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının ortaya çıkardığı sorunlardan bahsedildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi. Dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız. Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak”

OKULLARDA DEVAMSIZLIK AFFI KALDIRILDI!

Öğrencilerin büyük umutlarla bekledikleri devamsızlık affı ve sınıf tekrarı konusunda Bakan Yusuf Tekin bir kere daha kapıları kesin olarak kapatırken tüm Türkiye genelinde ve bütün kademelerde devamsızlık affını kaldırdıklarını ve bir kere daha getirmeyeceklerini ifade etti.

SONRAKİ HABER