MEB 2024 İkinci Öğretmenler iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı! Nereden nasıl öğrenilir

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024 yılında öğretmenlere yer değiştirme hakkı tanınmıştı. Çeşitli nedenlerden dolayı farklı yerde görev yapmak isteyen öğretmenler bu haktan yararlanmıştı.

MEB 2024 İkinci Öğretmenler iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı!  Nereden nasıl öğrenilir

Bu durumun ardından geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı o dönem sonuçlardan memnun olmayan öğretmenler ve ilk defa başvurmak isteyenler için ikinci bir hak daha tanımıştı.

İKİNCİ SONUÇLAR KISA ZAMANDA AÇIKLANDI

11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında öğretmenler kendilerine tanınan hak kapsamında başvurularını yaptı ve sonuçlarını beklemeye başladı. Başvuru döneminin kapanmasının ikinci gününde MEB sonuçların erişime açıldığını açıkladı.

Yeni atanacak yerleri merakla bekleyen öğretmenler ise haberin ardından sonuçları nereden öğrenebileceğini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili MEB resmi internet sitesi üzerinden iki farklı şekilde sonuçların öğrenebileceğini ilan etti.

MEB 2024 İkinci Öğretmenler iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı!  Nereden nasıl öğrenilir

MEB yaptığı açıklamada öğretmenlerin MEBSİS ya da E-Devlet bilgileri ile iller arası yer değiştirme sonuçlarının öğrenilebileceğini duyurdu.

MEBSİS İLE ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

E DEVLET BİLGİLERİ İLE ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURAN ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ DÖNEM

Sonuçların ardından öğretmenler yeni görev yerlerinde hizmete başlamak için gerekli hazırlıkları yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığının yılın geri kalanında 3. defa böyle bir hak tanıyıp tanımayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER