MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir merakla beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlar uzun süredir bekleniyordu.

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları açıklandı

Öğretmen olmak için başvuru yapan adayların ve ailelerinin büyük bir heyecanla beklemiş oldukları 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Atama tercihleri 14 Kasım tarihinde başlayacak ve adayların tercihlerini 20 Kasım tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 23 Kasım tarihinde ilan edilecek.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ VE SON TERCİH TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarını açıkladığını duyurdu. Bakanlık, atama tercihlerinin, 14 Kasım'da başlayacak ve 20 Kasım 2024 saat 16.00'ya kadar süreceğini, sonuçların 23 Kasım 2024 tarihinde açıklanacağını bildirdi.

20 bin sözleşmeli öğretmeninin atamasına ilişkin MEB’den yapılan yazılı açıklamada, “Sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin sözlü sınav süreci, 2 Temmuz 2024 tarihinde başlamış ve 10 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmıştır. Ancak ilgili Yönetmelik'te yapılan değişikliğin iptali için idari yargıda yürütmeyi durdurma talepli davalar açılmıştır. Açılan davalara ilişkin yargı organlarının verecekleri kararlar, adayların atamaya esas puanlarını doğrudan etkileyebileceği için herhangi bir mağduriyete mahal vermemek adına Bakanlığımız, sözlü sınav sonuçlarını açıklamayı bekletme kararı almıştır.

Bilindiği üzere ilgili idari düzenlemeler öncesinde atamalar, doğrudan sözlü sınav puanları esas alınarak yapılmaktaydı. Yönetmelik'te yapılan değişiklikle adayın mesleki bilgisini ölçmek, mesleğe uygunluğunu, kültürel birikimini, iletişim becerisini, özgüvenini ve temsil yeteneğini değerlendirmek amacıyla yapılan sözlü sınavlarda elde edilen puanın etkisi, %100'den %50'ye düşürülmüştür. Ancak bu hükmün iptaline ilişkin olarak sendikalarca ve şahıslarca yürütmeyi durdurma talepli davalar açılmıştır.

Bu kapsamda sözlü sınavlar, öğretmen adaylarının teorik sınav başarısı yanında sahip olması gereken yeterliklerinin değerlendirilmesi amacıyla ders anlatım becerisini ölçen yüz yüze görüşmeler şeklinde yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu açıklamasında sonuçların 23 Kasım 2024 tarihinde ilan edileceğini duyurdu. Aday öğretmenler sözlü sınavdan almış oldukları sonuçlar ile KPSS puanının %50'si ile sözlü sınav puanının %50'si alınarak elde edilen sözlü sınav başarı puanlarını e-Devlet internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Sözlü sınav sonuçlarında hata olduğunu düşünen adaylar için ise itiraz 28 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında dilekçe verilerek yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER