MASAK ve YÖK'ten üniversite öğrencilerine ağır hapis cezası uyarısı geldi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) son günlerde üniversite öğrencilerinin para karşılığı banka hesaplarını başkalarına kullandırttığının tespit edildiğini açıkladı. MASAK bundan dolayı öğrencilerin çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceği noktasında uyarıda bulundu.

MASAK ve YÖK'ten üniversite öğrencilerine ağır hapis cezası uyarısı geldi

Üniversite öğrencilerinin gelir kazanabilmek için yaptığı son şey akıllara durgunluk getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren MASAK ve YÖK tarafından bugün üniversite öğrencilerine yönelik çok ciddi bir uyarı yapıldı.

Son günlerde gelir amacıyla banka hesaplarını başkalarına kullandıran öğrencilerin bu durumu kesinlikle yapmamalarını belirten MASAK, YÖK ile bir iş birliğine giderek öğrencileri uyarmaya başladı. YÖK tarafından yapılan açıklamada öğrencilere hesaplarını kullandırttıkları kişilerin terör, kara para aklama gibi durumlardan suçlu bulunmaları durumunda ağır cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri ifade edildi.

MASAK ve YÖK'ten üniversite öğrencilerine ağır hapis cezası uyarısı geldi

“GELECEK HESAPLARINIZI YAKMAYIN”

Yapılan açıklamada “Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın” denildi.

Konudan ilk defa haberleri olan vatandaşlarda kişinin banka hesabının başkasına kullandırılmasının anlam dışı olduğunu ve bundan dolayı öğrencilerinde bundan uzak durması gerektiğini belirtti. Bir öğrenci başka birisine banka hesabını sırf para kazanmak için kullandırırsa ve o kişide bir suçlu olursa öğrencilerde o suça bulaşmış oluyor.

MASAK ve YÖK iş birliği ile yapılan uyarılar sonucu öğrenciler ve onların velilerinin bu durumda çok daha fazla dikkatli olması bekleniyor. Yapılan açıklamaların ardından önümüzdeki dönemde yeni açıklamaların yapılabileceği ön görülüyor.

SONRAKİ HABER