Marmara depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!

Bugün meydana gelen Marmara depreminin ardından uzman isim Naci Görür konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara depreminin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!

Akşam saatlerinde Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isim Naci Görür açıklama yaptı. AFAD tarafından gelen duyuru ile birlikte Marmara denizinde meydana gelen depremin Balıkesir'i etkilediği ifade edilmişti.

Bununla birlikte kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında yaşanan bu depremin beklenen İstanbul depremi için bir öncü olup olmayacağı konusundaydı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür tarafından bugün yapılan son açıklamada depremin öncü olup olmadığı hakkında bilgiler verildi.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR Mİ?

Yaşanan depremin ardından vatandaşlar tarafından bu yaşanan depremin büyük İstanbul depreminin bir öncüsü olarak yorumlanıp yorumlanamayacağı konusu merak edilmişti. Merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili deprem uzmanı Naci Görür açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda "Arkadaşlar, Marmara’da Harmanlı, Erdek/Balıkesir’de 4,5 deprem oldu (bknz: Şekiller). Deprem deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil (Sengör, vd 2005, Le Pichon vd ) Sevgiyle" şeklinde ifadelere yer verdi.

screenshot-30.png

Gelen bu açıklamanın ardından vatandaşların bu noktada herhangi bir şekilde endişe duymaması için çağrıda bulunmuş oldu.

SONRAKİ HABER