Marmara Denizi'nde batan Batuhan A gemisinin son görüntüleri ortaya çıktı!

Marmara Denizi'nde bu sabah saatlerinde batan geminin haberi gündeme düşmüştü. 'Batuhan A' adlı geminin batmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

Bugün sabah saat 06.32'de ‘Batuhan A’ adlı gemi, Marmara Denizi açıklarında acil durum sinyali bildirdi. Ardından saat 07.12'de ise gemiden sinyal kesildi.

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine yük taşıyan Batuhan A gemisinin sinyalinin kesilmesi ardından gemiden son görüntüler ortaya çıktı.

Yayınlanan görüntülerde, gemi kaptanının başka bir gemiyi selamladığı görülüyor.

GEMİDE 6 KİŞİLİK MÜRETTEBAT VARDI!

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Batuhan A gemisinindi 6 kişilik mürettebatın olduğu aktarılırken, bölgeye sahil güvenlik botlarının ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Hava muhalefeti nedeniyle ise helikopterler kalkış yapamadı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batuhan A isimli gemiden acil durum sinyali alındığını, daha sonrasında geminin su alarak battığını kaydetti.

6 kişilik mürettebatın Türk vatandaşı olduğunun değerlendirildiğini belirten Vali Demirtaş, kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir kriz merkezi oluşturulduğunu söyledi.

Batuhan A gemisinin batmadan önceki son görüntüleri ise paylaşıldı. Görüntülerde, geminin kaptanının başka bir gemiyi selamladığı anlar görüldü. Gemiyle ilgili arama çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

Haberankara.com