Mansur Yavaş net konuştu: Elbette Cumhurbaşkanı adayı olurum

Son yıllarda muhalefet kanadının en öne çıkan isimleri arasında olan ABB Başkanı Yavaş'ın görev süresini tamamladığında ne yapacağı merak ediliyor. Son kez Ankara'yı yönettiğini ifade eden Başkan Yavaş niyetini belli etti.

Mansur Yavaş net konuştu: Elbette Cumhurbaşkanı adayı olurum

Uzun yıllar memleketi Beypazarı'nda belediye başkanlığı yapan Mansur Yavaş, 2009 ve 2014 yıllarında ABB Başkanlığına aday olmuş fakat kazanamamıştı. 2019'da üst üste 3. defa aday olan Yavaş seçimi kazanmış 2024 yılında ise bu başarısını perçinlemişti. Ankara'da 2. döneminin ardından nasıl bir yol haritası izleyeceği merak edilen Yavaş önemli bir açıklamada bulundu.

2023'TE GERİ PLANDA KALMIŞTI

Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin başarısında Ekrem İmamoğlu ile beraber büyük bir payı olan Mansur Yavaş'ın 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayı olması çok istenmişti. Dönemin ittifakında İYİ Parti'nin masadan kalkma gerekçesinin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan birisinin aday olması isteğinin kabul edilmeyişinin oluşu durumun önemini gözler önüne sermişti.

O dönem aday olmayan Mansur Yavaş'ın 2028'deki seçime çok olumlu baktığı öğrenildi. Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ABB Başkanı Yavaş'a "Sayın başkan kamuoyu anketlerinde yüksek çıkıyorsunuz... Öte yandan bu dönem son dönemim dediniz... Partiniz aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?" dediğini ve Mansur Yavaş'ın kendisine "elbette aday olurum" diye cevap verdiğini ifade etti.

GÖZLER CHP'DE

Bu açıklamanın ardından CHP kanadında neler yaşanacağı merak ediliyor. Yavaş ve İmamoğlu'ndan birisinin aday olmasının çok büyük bir olasılık olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER