Malatya'da son dakika depremi! Açıklamayı Kandilli Rasathanesi yaptı

Ülkemizde son günlerde yaşanan yüksek ölçekli depremlere bir yenisi daha eklendi. Kandilli Rasathanesi Malatya'da yaşanan son dakika depremin detaylarını paylaştı.

Malatya'da son dakika depremi! Açıklamayı Kandilli Rasathanesi yaptı

Son zamanlarda peş peşe gelen deprem haberlerine bir yenisi daha eklendi. 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören Malatya bir kez daha sarsıldı.

Gündeme bomba gibi düşen deprem haberi sadece deprem bölgesinde değil, tüm Türkiye'de büyük bir endişeye sebep olurken resmi ve güvenilir makamlar tarafından hızlı bir şekilde deprem ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Söz konusu depremin Malatya'da olduğunu ve 4.0 büyüklüne sahip olduğunu ifade eden Kandilli Rasathanesinin paylaştığı rakamsal bilgiler şu şekilde oldu;

Malatya'da son dakika depremi! Açıklamayı Kandilli Rasathanesi yaptı

MALATYA VALİSİNDEN HIZLI AÇIKLAMA

Yaşanan depremin ardından Malatya Valiliği'nden vatandaşların endişelerini gidermek için hızlı bir açıklama yapıldı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında “Geçmiş olsun Malatya. Kale ilçemizde yaşanan 4.0 büyüklüğündeki artçı depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşerilerimize geçmiş olsun" dedi.

Vali Yazıcı'nın açıklaması vatandaşların yüreğine su serpti. Cumhuriyet tarihinin en acı olaylarından birisi olan 6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş, deprem aynı anda 11 ilde büyük bir hasar gelmesine sebep olmuştu. 1 yıla yaklaşan dönemde ise artçı sarsıntılar sürekli olarak devam etmekte. Vatandaşlar ise yaşadıkları korku dolu anların en kısa sürede sona ermesini istiyor.

SONRAKİ HABER