Malatya'da arka arkaya iki deprem! 5,3'ün ardından 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem oldu!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde birer dakika arayla iki deprem meydana geldiği açıklandı. AFAD son dakika açıklaması yaparak son depremleri duyurdu.

Malatya'da arka arkaya iki deprem! 5,3'ün ardından 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem oldu!

Malatya'da arka arkaya iki deprem! 5,3'ün ardından 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem oldu! - Türkiye’de depremler meydana gelmeye devam ediyor. kısa Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi iki deprem duyurusu yayımladı. Önceki akşam 5,3 büyüklüğünde depremle sallanan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bugün ardı ardına iki deprem daha meydana geldi.

MALATYA ART ARDA DEPREMLERLE SARSILDI

AFAD, Malatya Yeşilyurt ilçesindeki depremler hakkında bilgilendirme yaptı. Buna göre bugün saat 16:39’da Yeşilyurt ilçesi merkez üssü olan bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 4,8 olarak ölçülürken derinliğinin 6,35 kilometre olduğu belirtildi. İlk depremin şoku henüz atlatılamamışken bir dakika sonra yani saat 16:40’ta büyüklüğü 4,5 olan bir deprem daha meydana geldi. Depremin merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olarak bildiril ve derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI: ŞU AN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depremin ardından NTV canlı yayınına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Birkaç gündür art arda sallanıyoruz. Haliyle birden ne olduğunu anlayamadık. İki deprem yaşadık. Bugünlerde üst üste olunca ister istemez tedirginlik devam ediyor. Şu an itibariyle çağrı merkezimize gelen olumsuz bir durum yok.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI: TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya, depremlerin ardından saha tarama çalışmalarının başladığını söyledi.

AFAD'tan da yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, olumsuz bir durum bildirilmediği kaydedildi.

SONRAKİ HABER