Malatya ve Adıyaman depreminin ardından uzman isim Naci Görür'den açıklama!

Bugün Adıyaman ve Malatya illerinde meydana gelen peş peşe depremlerin ardından vatandaşlar endişeye kapılmıştı. Uzman isim Naci Görür'den konu ile ilgili açıklama geldi.

Malatya ve Adıyaman depreminin ardından uzman isim Naci Görür'den açıklama!

Bugün akşam saatlerinde Adıyaman ve Malatya illerinde peş peşe depremler meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, ve AFAD tarafından yapılan açıklamalarda Malatya'da 2 dakika ara ile iki depremin yaşandığı belirtildi.

Yaşanan bu depremler Malatya ve Adıyaman illeri haricinde çevre illerden de hissedildi. O bölgede yaşayan vatandaşlar büyük endişe yaşarken, bu depremlerin nasıl yorumlanması gerektiği hakkında da merak edilenler artmaya başladı. Konuya ilişkin uzman isim açıklama yaptı.

NACİ GÖRÜRDEN DEPREM SONRASI AÇIKLAMA!

Yaşanan depremlerin ardından konuşan deprem uzmanı Naci Görür, "Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle." şeklinde ifadeler ile bu depremlerin de 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin artçısı olabileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

SONRAKİ HABER