Malatya depreminde yaralananların sayısı açıklandı

Malatya’nın Kale ilçesinde bugün sabah saat 10.46’da 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi. Pek çok çevre ilde hissedilen deprem sonrasında ekipler hemen saha çalışmalarına başlamıştı. Elazığ Valisi’nden yaralı sayısına ilişkin açıklama geldi.

Malatya depreminde yaralananların sayısı açıklandı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, yaptığı açıklamasında depremde yaralananların sayısını 94 olduğunu ve 2 binanın da depremde ağır hasar aldığını söyledi. Depremin merkez üssünün Malatya olduğu ve pek çok doğu ilinde hissedildiği ifade edildi.

Sabah saatlerinde merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 şiddetinde deprem gelmişti. Deprem Malatya başta olmak üzere Elazığ, Kayseri, Diyarbakır gibi pek çok ilde şiddetli bir şekilde hissedilmişti. Yaralı vatandaşları hastanelerde ziyaret eden Vali Hatipoğlu 94 kişinin yaralandığını belirtti.

ARTÇI DEPREM BEKLENİYOR MU?

AFAD depreme ilişkin şiddetin 5,9 Kandilli Rasathanesi de 6,0 olduğunu duyurmuştu. Deprem sonrasında pek çok kişi artçı sarsıntıların olup olmayacağını merak ediyor. Konu ile ilgili Deprem Uzmanı Övgün Ahmet Ercan tarafından açıklama geldi. Ercan, yaptığı açıklamasında 7’ye varan artçı depremlerin olabileceği konusunda uyarı yaptı. Öte yandan deprem uzmanı Malatya’daki depremin Kahramanmaraş depremlerinin artçısı olduğunu söyledi.

ENERJİ BOŞALMASI MEYDANA GELDİ

Diğer yandan Naci Görür ise depremden hemen sonra yaptığı açıklamasında korkulacak bir durumun olmadığını bölgeye 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinden transfer edilen enerjinin boşaldığını söylemişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER