Makyaj yapmak, ruj, rimel, far, oje sürmek orucu bozar mı?

İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan ayı başladı. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenler de bası sorularına yanıt arıyor. Bu çerçevede makyaj yapmak, oje, ruj, rimel ve far gibi makyaj malzemelerini kullanmanın orucu bozup bozmayacağı sorgulanıyor.

Makyaj yapmak, ruj, rimel, far, oje sürmek orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelişi ile beraber oruç ibadetini yerine getirecek olanlar da bazı sorulara yanıt aramaya başladı. Ramazan ayında oruç tutulurken makyaj yapılmasının orucu bozup bozmadığı merak edilirken kadınların bu süreçte merak ettiği soruların başında ‘’Oruçluyken oje, ruj, parlatıcı, rimel sürmek orucu bozar mı?'' soruları yer alıyor.

Ramazan ayı içerisinde oruç ibadetini yerine getirecek olanlar orucu bozan ve bozmayan şeyler konusunda sık sık araştırma yapıyor. Kadınların günlük hayatta sıklıkla kullandıkları makyaj malzemelerinin orucu bozup bozmadığı merak konusu oluyor.

OJE, RUJ, RİMEL SÜRMEK ORUCU BOZAR MI?

Oruç, yemek ve içmek, yenilip içilmesi mutat olan her şeyi içine alır. Oje sürmek bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz, yalnızca abdeste engeldir.

Makyaj yapmak, ruj, rimel, far, oje sürmek orucu bozar mı?

Krem sürmek, kolonya ya da parfüm sıkmak, makyaj yapmak veya yaptırmak orucu bozmaz. Parlatıcı ve göze uygulanan far, rimel, kalem ve oje gibi yüzeysel makyaj malzemelerini kullanmak orucu bozmaz. Ancak dudağa sürülen rujun dile değmemesi yani tadının mideye ulaşmaması gerekir. Kişi oruçlu iken makyaj yapabilir, oje sürebilir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER