Mahzen operasyonları devam ediyor! 5 ilde 3 suç örgütü çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Mahzen operasyonlarının 16. sının gerçekleştirildiğini duyurdu. İzmir merkezli bir çok şehirde düzenlenen operasyonda 63 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Eş zamanlı suç örgütü çökertme operasyonları hız kazandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mahzen adı verilen suç örgütlerini çökertmeye yönelik operasyonlarına bir yenisinin daha eklendiğini açıkladı.

İZMİR MERKEZLİ MAHZEN 16 OPERASYONU

Yapılan açıklamada İzmir merkezli 5 ilde 3 farklı suç örgütünü çökertmeye yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği bildirildi. Söz konusu operasyonlar başarı ile tamamlanırken, örgüt mensubu 63 kişi ekipler tarafından yakalandı. İstanbul’da Ehli Keyif, Muğla’da Çetebeli, İzmir’de Kardeşler adlı suç örgütünün liderleri de yakalanarak çökertildiği açıklandı.

Konu ile ilgili konuşan Bakan Yerlikaya “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini, çeteleri tek tek çökertip adalete teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı ve emniyet birimlerinin her türlü suç unsurlarına karşı gücünün yeteceğini vurguladı.

SUÇLULAR CEZALANDIRILACAK

Söz konusu suç örgütlerinin yasa dışı kumardan, fuhuşa yer temini, yasaklı madde ticaretinden silahlı tehdite kadar bir çok suç işlediği tespit edildi. Yakalanan kişilerin yanlarında bulundurdukları çok sayıda dijital materyal, yasaklı madde ve paraya da el konuldu. Yakalanan şahıslar ilk olarak emniyete götürüldü. Şahısların emniyetteki işlem süreçlerinin tamamlanmasının hemen ardından adliyeye sevk edilmeleri ve uygun görüldüğü takdirde tutuklanarak cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

Yeni operasyonlardan bilgi sahibi olmak isteyenler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı takip ediyor. Bakan Yerlikaya operasyonları rakamsal bilgileri ile paylaşmayı sürdürüyor.

SONRAKİ HABER