Maden işçilerinden, işten çıkarmaları protesto etme amaçlı eylem!

Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyeleri, iddiaya göre işten çıkarılan 250 maden işçisinin tekrar işe alınması talebiyle eylem düzenledi.

Maden işçilerinden, işten çıkarmaları protesto etme amaçlı eylem!

Yıldızlar SSS Holding'e bağlı Doruk Madencilik'in Eskişehir'deki kömür madenlerinde çalışan işçiler, 2022 yılının aralık ayında işlerinden çıkarıldıklarını iddia ediyor. İşçiler, ödenecek kıdem tazminatlarının eksik olduğunu öne sürüyorlar ve bu nedenle protesto eylemi yapıyorlar.

Eylemi gerçekleştiren işçiler, Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyeleri tarafından destekleniyor. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Sekreteri Selim Arslan, Doruk Madencilik yönetiminin işçilere "Sizi daha sonra tekrar işe alacağız" sözünü yerine getirmediğini belirtiyor. Arslan, işçilerin üç ay sonra tekrar işe alınacakları sözünü aldıklarını ancak dokuz aydır bu taahhüdün yerine getirilmediğini ifade ediyor. Ayrıca, Temmuz ayında çalışan 190 kişinin kayıtlarının yer altından yer üstüne çıkartıldığını ve bu durumun işçileri rahatsız ettiğini ekliyor.

aw023289-01-2.jpg

Eylem Devam Ediyor

Selim Arslan, sendika temsilcilerinin holding yöneticileriyle görüştüğünü ancak sonuç alamadığını ifade ederek:

"Bunun yasaya uyumsuz olduğunu söylememize rağmen düzeltmeye gitmediler. Biz de arkadaşlarla beraber pazartesi gününden itibaren oturma eylemine başladık. Oturma eyleminde vardiyası gelen arkadaşlar yer altına indi ve işlerini yaptı. Vardiya bittikten sonra ise yer üstünde devam ettiler eyleme. Böylece yer altındaki işleri aksatmadan işlerimize devam ettik. Şu an aileler perişan halde" ifadelerini kullandı.

Şu an, maden işçileri pazartesi gününden itibaren oturma eylemi yapıyor ve yer altındaki işlerini sürdürüyorlar. Eylemin dördüncü gününden itibaren işçiler açlık grevine başlamış durumda. Arslan, "Şu an da yer altında arkadaşlar aç ve susuz eyleme devam ediyorlar. Rahatsızlanan arkadaşlarımızı hastanelere sevk ettik. Şu an durumları iyi" şeklinde açıklamada bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER