Maden faciasında yeni gelişme! Şirketin Türkiye Müdürü serbest bırakıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan göçük olayının ardından günler geçmesine rağmen bölgede çalışmalar sürüyor. Toprak yığını altında kalan işçilere ulaşmaya çalışılırken, olayın adli boyutu ile ilgili bir gelişme yaşandı.

Maden faciasında yeni gelişme! Şirketin Türkiye Müdürü serbest bırakıldı

Erzincan'da altın madeni bölgesinde yaşanan göçük olayı sonrasında büyük bir alanda toprak kayması meydana gelmişti. Söz konusu olay sonrası yapılan tespit çalışmalarında bölgede 9 işçinin toprak yığını altında kaldığının tespit edildiği açıklanmıştı.

TÜRKİYE MÜDÜRÜ SERBEST BIRAKILDI

Olayın ilk anından itibaren bölgeye sevk edilen ekipler çalışmalara başlamış ve toprak altında kaldığı anlaşılan kişilere ulaşmaya çalışmışlardı. Bölgede ekiplerin çalışması halen devam ederken yapılan soruşturma kapsamında çeşitli isimler gözaltına alınmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerden söz konusu maden şirketinin Türkiye müdürünün serbest bırakıldığı öğrenildi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan C.D'nin adli kontrol ve yurt dışı şartı ile serbest bırakılması kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Geçtiğimiz gün devam eden soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alınmıştı. Birisi şirketin Kanadalı yöneticisi olmak üzere 6 kişi tutuklanmış, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

“SUDA ALINAN NUMUNELER TEMİZ ÇIKTI”

Öte yandan bölgede kamera karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bölge ile ilgili bir diğer konu olan siyanürün Fırat Nehri'ne karışma iddiaları ile ilgili konuştu. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Şu anda gözüken hem suda hem toprakta halk sağlığına zarar verebilecek herhangi bir şeyin olmadığı yönünde. Suda alınan numuneler temiz çıktı” şeklinde konuştu.

Enkaz altında kalan işçilerin yakınları olmak üzere vatandaşlar bölgeden gelecek iyi bir haberi bekliyor. Bölgede sorumlu kişiler tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

SONRAKİ HABER