Lise öğrencilerine kötü haber! Sınıf tekrarı geri geliyor

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarı yönetmeliğinde yapılan değişiklikler bugün Resmi Gazete' de yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre sınıf tekrarı geri geldi.

Lise öğrencilerine kötü haber! Sınıf tekrarı geri geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Liselerdeki sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin değişikliğiyle ilgili yapılan açıklamaya göre artık alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

0x0-3-zayifla-sinif-gecilir-mi-sinifta-kaliniyor-mu-2023-lisede-ortalama-50-ustu-olunca-sinif-geciliyor-mu-sinifta-1686661088242.jpg

50 ORTALAMA İLE SINIF GEÇME UYGULAMASINA SON VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yeni yönetmeliğe göre artık öğrenciler kolaylıkla sınıf geçemeyecek. Açıklamaya göre 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.

Ayrıca bundan sonra istisnai durumlar haricinde açık liseye geçişlere izin verilmeyeceği de yönetmeliğin maddeleri arasında yer aldı.

ÖNLEME, MÜDAHALE VE YÖNLENDİRME KOMİSTYONU KURULDU

Liselerde başarısızlık ve devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrenciler için "önlem, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kuruldu.

2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenecek.

755x390-lisede-kac-ortalamayla-sinif-gecilir-3-zayifla-sinifta-kalinir-mi-lisede-sinif-gecme-sartlari-137.jpg

VELİLER OKULA DAVET EDİLECEK

Öğrencilerin devamsızlık süreleri özürsüz 10, toplamda 30 gün olmasına karar verildi. bu sınırı aşan öğrenciler ders notları kaç olursa olsun başarısız sayılacak ve velileri okula davet edilerek öğrenci hakkında detaylı bilgilendirilecekler.

Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenecek.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞLER ZORLAŞTIRILDI

Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı. Yönetmeliğe göre kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları gibi bakanlığın şartlarına uygun öğrenciler açık öğretime geçiş yapabilecek.

Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak.

4 DERSTEN FAZLA ZAYIFI OLANLAR SINIF TEKRARI YAPACAK

Bakanlığın yayınladığı yönetmelikte liselerde sınıf geçme maddelerinde önemli bir madde yer aldı. Bu maddeye göre artık sınıf geçmek için 50 ortalamanın yeterli olmadığı ve zayıf ders sayısının bu noktada önemli olduğu dikkat çekiyor. Yılsonu başarı puanı 50 olmak şartıyla en fazla 1 dersten başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye hak kazanırken, 3 dersten başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecekler. 4 ve üzeri başarısız dersi olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

SONRAKİ HABER