LGS'de kaç tercih hakkı var, tercih sırası önemli mi?

2024 LGS sınavı 2 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre LGS tercihlerinin kısa bir süre içinde başlaması beklenirken LGS'de kaç tercih yapılabildiği de merak edilenler arasında yer alıyor.

LGS'de kaç tercih hakkı var, tercih sırası önemli mi?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2 Haziran Pazar günü 2 oturum şeklinde uygulandı. Liseye başlayarak eğitim hayatına devam edecek olan öğrenciler LGS sınavının ardından şimdi de tercihler için açıklama beklemeye başladı. LGS ile ilgili merak edilenler artarken ''LGS'de kaç tercih hakkı var, tercih sırası önemli mi?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

LGS tercih sayısı Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen sınava katılan öğrencilerin gündeminde yer alırken ''2024 LGS tercihlerinde tercih sayısı ne kadar?'' sorusu gündem oldu. 1 milyonu aşkın öğrencinin katılımı ile gerçekleşen sınav sonrasında LGS tercihlerinin başlayacağı tarih sorgulanmaya başladı.

LGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

2024 LGS sınavı 2 Haziran'da gerçekleştirildi. Öğrenciler, yerel yerleştirme ile alım yapan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.

LGS'de kaç tercih hakkı var, tercih sırası önemli mi?

Tercihlerde, aynı okul türünden Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi olmak üzere en fazla 3'ü seçilebilecek. 10'dan fazla seçeneği olan öğrenciler için yüzdeliğinin yarısından biraz daha yukarıdan yazması faydalı olacak.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER