LGS taban puanları 2024, tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar açıklandı mı?

Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği Liselere Geçiş Sistemi’nin (LGS) sonuçları açıklandı. Öğrenciler şimdiden LGS taban puanları, tercih kılavuzu ve boş kontenjanlara yönelik aramalara başladı.

LGS taban puanları 2024, tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar açıklandı mı?

LGS taban puanları 2024, tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar açıklandı mı? LGS sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin 2 Haziran’da ter döktüğü LGS’nin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezî sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı da 203 bin 638 öğrenci olarak tespit edildi..

Öğrenci ve veliler sonuçların açıklanması sonrası internet üzerinde LGS taban puanları 2024, LGS tercih kılavuzu açıklandı mı? LGS boş kontenjanlar açıklandı mı? gibi aramalar yapmaya başladı.

LGS TABAN PUANLARI 2024

LGS taban puanları 2024, tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar açıklandı mı?

Öğrencilerin aramalarına göre Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve diğer liselerin taban puanları yıllara göre değişkenlik gösteriyor. 17 Temmuz’a kadar tercih yapabilecek öğrenciler LGS tercih kılavuzu ve boş kontenjanların açıklanıp açıklanmadığına yönelik internet üzerinde aramalar yapıyor. Öğrenciler ise”LGS boş kontenjanlar açıklandı mı” sorusuna cevap arıyor. İşte LGS taban puanları 2024, tercih kılavuzu ve boş kontenjanlara yönelik aranan soruların cevapları...

MEB'den yapılan açıklama doğrultusunda LGS 2024 tercih işlemleri bugün başladı. Açıklamanın devamında " Bu yıl LGS merkezî sınavına başvuran 1 milyon 038 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katıldı, sınava katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci de bugün başladı, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak

2024 LGS taban puanları ise yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor. Yerleştirme işlemlerinden sonra LGS taban puanları 2024’e ilişkin sonuçlar haberimizde güncellenecektir. 2023 yılında LGS taban puanları e-Okul VBS üzerinden adayların erişimine açıldı.

LGS BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

Öğrenciler tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Samsun gibi şehirlerde merkezi sınav puanıyla öğrenci alımı yapacak illerde okullara ayrılan kontenjan da merak edildi. Özellikle Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Liselerine yerleşmek isteyen öğrenciler için tercih kılavuzu bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak. Kılavuzda öğrencilerin tercih edebilecekleri okulların boş kontenjanları da yer alacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER