LGS sınavının ilk oturumu başladı! İkinci oturum kaçta başlayacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu başladı. Öğrencilerin aileleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İkinci oturumun saat kaçta başlayacağı ise merak ediliyor.

LGS sınavının ilk oturumu başladı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu başladı. İki oturumdan oluşan LGS sınavı saat 12.50'de sona erecek.

2024 LGS sınavı bugün saat 09.30'da başladı. İki oturum şeklinde uygulanacak olan sınavın ilk oturumu başladı. Sınavın ilk oturumu 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alandan oluşan ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Sınavın ilk oturumu 10.45'te tamamlanacak.
Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testi sorulacak. Sınavın ilk oturumunda öğrencilere 75 dakika süre verilecek.

LGS sınavının ilk oturumu başladı! İkinci oturum kaçta başlayacak?

İKİNCİ OTURUM 11.30'DA BAŞLAYACAK

İki oturum şeklinde uygulanacak olan LGS sınavında ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak. 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ikinci oturum ise 80 dakika sürecek. Sınav 12.50'de sona erecek.

LGS kapsamındaki merkezi sınavına bu yıl 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Okul bahçelerinde öğrencilerin aileleri ise sınav bitimini heyecanla bekliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER