LGS cevap anahtarı yayımlandı! MEB 2024 LGS soru ve cevapları

MEB tarafından 8'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS, 2 Haziran tarihi ile sona erdi. Hedeflediği lisede eğitim almak üzere sınava katılım sağlayan adaylar için 2024 LGS cevap anahtarı da yayımlandı.

LGS cevap anahtarı yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınava bu yıl 81 ilden 8'nci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. 2 Haziran tarihinde 2 oturum şeklinde yapılan sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

2 oturum halinde gerçekleşen sınav sona ererken öğrenciler de cevap anahtarının ne zaman açıklanacağına odaklanmıştı. 2024 LGS sınavı cevap anahtarı MEB tarafından adayların erişimine açıldı.

LGS SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sorularını ve cevap anahtarlarını "www.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açtı. Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

LGS cevap anahtarı yayımlandı! MEB 2024 LGS soru ve cevapları

LGS cevap anahtarı yayımlandı! MEB 2024 LGS soru ve cevapları - Resim : 2

Cevap anahtarları, sınavdan kısa bir süre sonra gündem olurken MEB'den açıklama geldi. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilme imkanına sahipken LGS merkezi sınav sonuçları da 28 Haziran'da açıklanacak.

LGS cevap anahtarı yayımlandı! MEB 2024 LGS soru ve cevapları - Resim : 3

Aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. "www.meb.gov.tr" adresi üzerinden sözel ve sayısal LGS cevap anahtarına erişim sağlayabilirsiniz.

SONRAKİ HABER