LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS 2024 Başvuruları nereden yapılır

Milyonlarca öğrencinin merakla girmeyi beklediği ve hazırlıklarını sürdürdüğü Liselere Geçiş Sınavının başvurularının ne zaman başlayacağı belli oldu. Alınan haberin ardından sınava girecek adaylar haberlerin detaylarını araştırmaya başladı.

LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS 2024 Başvuruları nereden yapılır

İlk ve orta öğretim hayatını tamamlayan ve lise eğitim düzeyine geçecek öğrencilerin girdiği Liselere Geçiş Sınavı kapsamında yapılacak merkezi sınav için öğrenciler başvuru sürecinin ne zaman başlayacağını merakla bekliyordu.

SINAV 2 HAZİRAN'DA

Adayların beklediği haber sonunda resmi olarak geldi. 2 Haziran'da ülke genelinde gerçekleştirilecek sınavın başvuru tarihlerinin hangi zaman dilimi içerisinde olacağının belli olduğu duyuruldu. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı bir sınav başvuru ve uygulama kılavuzu yayınladı ve merak edilen ayrıntıları cevapladı. Yayınlanan kılavuza göre LGS merkezi sınavının başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

OKUL MÜDÜRLÜKLERİ 1 NİSAN'A KADAR BAŞVURULARI ONAYLAYACAK

LGS kapsamında 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Merkezi Sınav'a katılma zorunluluğu bulunmuyor. İsteğe bağlı olarak gerçekleşecek sınav başvuru süreci boyunca okullarda görevli eğitimciler öğrencilere rehberlik edecek ve okul müdürlükleri 1 Nisan'a kadar yapılan başvuruları sistem üzerinden onaylayacak. E-Okul üzerinden gerçekleştirilecek merkezi sınav başvurusu yapabilecekler.

Öğrencilerin sınava giriş belgesi 24 Mayıs'ta belli olacak ve okul müdürlükleri aracılığıyla öğrencilere teslim edilecek. Sınava katılımın yüksek düzeyde gerçekleşmesi beklenirken 8. sınıf öğrenciler hazırlıklarını sürdürüyor. Sınavlardan başarılı sonuçlar alan öğrenciler için bu sonucun ardından tercih dönemi başlayacak. Öğrenciler puanlarına göre tercihlerini yapıp sonuçlarını bekleyecek.

SONRAKİ HABER