KYK yurtlarındaki asansör kazaları hakkında Bakan Bak'tan açıklama!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, son günlerde peş peşe yaşanan asansör kazaları hakkında açıklamalarda bulundu.

KYK yurtlarındaki asansör kazaları hakkında Bakan Bak'tan açıklama!

Aydın kız KYK yurdunda meydana gelen asansör kazasında yurtta kalan son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu kazanın ardından diğer illerde bulunan KYK'lardan da peş peşe kaza haberleri gelmeye başladı. Bu olayların ardı ardına yaşanması ise hem KYK yurtlarında kalan öğrencileri hem de ailelerini tedirgin etmeye başladı.

Gerekli tedbirlerin ve kontrollerin yapılıp yapılmadığı konusunda endişeler artarken konu ile ilgili soruşturmalar da başlatıldı. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan son açıklamada da yurtların tek tek kontrollerinin sağlandığı ifade edildi.

AYDIN'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ TUTUKLANDI!

1 öğrencinin hayatını kaybettiği kazanın ardından yürütülen soruşturma sonucunda yetkili olan 3 kişinin tutuklandığını ifade eden Bakan Bak, "İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor. Yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatları var. Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor" diyerek tüm illerde bulunan yurtlarda kontrollerin yapıldığından bahsedildi.

KAREKOD SİSTEMİNE GEÇİLECEK!

Bununla birlikte asansörlerin bakımların ne zaman yapıldığı gibi önemli bilgilerin artık yurtlardaki asansörlere yerleştirilecek olan karekodlar ile görülebileceğinden bahseden Bakan Bak, "Karekodların yerleştirilmesi çok kısa süre içinde tamamlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mühendisler görevlendirildi, bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor" ifadeleri ile yakında bu sistemin de hayata geçirileceğini ifade etti.

SONRAKİ HABER