KYK yurt başvuru ekranında ev hanımı sosyal güvenlik kaydı olmayan ne anlama geliyor?

KYK yurt başvuruları başladı. 20 Ağustos tarihinde başlayan başvurular 24 Ağustos 23.59'a kadar devam edecek. Başvuru yapanlar başvuru ekranında "Ev hanımı sosyal güvenlik kaydı olmayan" yazısının ne anlama geldiğini merak ediyor.

KYK yurt başvuru ekranında ev hanımı sosyal güvenlik kaydı olmayan ne anlama geliyor?

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvurularının da bugün başladığı duyuruldu. Öğrenciler başvuru sırasında karşılaştıkları sosyal güvenlik kaydının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

Ev hanımı sosyal güvenlik kaydı olmayan sorusunun ne anlama geldiği belli doldu. KYK yurtlarına başvuracakların ailelerindeki sigortalı çalışan kişi sayısına ulaşmak isteyen KYK, başvuru sonrasında öğrencilerin verdiği bilgileri analiz edecek ve doğruluğunu kontrol edecek.

EV HANIMI SOSYAL GÜVENLİK KAYDI OLMAYAN NE DEMEK?

KYK yurt başvurularında öğrencilerin karşılaştığı “Ev hanımı sosyal güvenlik kaydı olmayan ifadesi” öğrencilerin annesinin çalışmadığı ve SGK’sının olmadığı anlamına gelmektedir. Buna göre annenin herhangi bir sigortalı işte çalışmadığı bu sebeple de emeklilik ve sağlık sigortası gibi sosyal güvenlik haklarının olmadığını göstermektedir.

KYK’nın bu bilgileri istemesindeki en temel neden, başvuru yapan öğrencilerin ailelerin maddi durumlarını inceleyerek analiz yapmak ve sonuçları bu kriterlere göre açıklamaktır.

KYK BAŞVURULARI 2024

GSB tarafından yapılan açıklamaya göre KYK başvuruları 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurusu olumlu olan öğrenciler için sonuçların okullar açılmadan önce duyurulması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER