KYK yurt 1. yedek sonuçları açıklandı mı? GSB KYK yurt yedek sonuçları sorgulama

KYK yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde GSB tarafından ilan edilmişti. Sonuçların açıklanmasından sonra başvuran öğrenciler KYK 1. Yurt yedek sonuçlarını da heyecanla beklemeye başladı. KYK yedek yurt başvuru sonuçları nereden sorgulanır?

KYK yurt 1. yedek sonuçları açıklandı mı? GSB KYK yurt yedek sonuçları sorgulama

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasından sonra kısa bir süre içerisinde öğrenciler kayıtlarını gerçekleştirdi. Kayıt yaptırmayan öğrenciler için boş kontenjanlar araştırma konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaptığı açıklamasında KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler her hafta güncellenen yedek sırasını takip edecek.

2024 2025 KYK yedek yurt sonuçları da bu kapsamda öğrenciler tarafından sıkça merak ediliyor. GSB KYK yedek yurt sonuçlarını e-Devlet üzerinden direkt olarak sorgulayabilirsiniz.

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için yerleştirme sonuçları düzenli olarak ilan edilmeye devam edilecek. Bu sebeple yedek sırasında olan öğrencilerin sıralarının kendilerine gelip gelmediklerini e-Devlet üzerinden sorgulayarak öğrenebilecek.

KYK 1. Yedek yurt sonuçları yakın zamanda e-Devlet üzerinde ilan edilecek. Sonuçlar için henüz resmi bir açıklama gelmedi.

KYK YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA

KYK yedek yurt yerleştirme sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar e-Devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler. KYK yurt yerleştirme ekranında yedek hakkı kazanan öğrenciler için yurt adı, adresi, kayıt tarihleri ve diğer tüm bilgiler yer alacak.

Geçtiğimiz yıllarda yedek sıraları her pazartesi açıklanıyordu. Bu sene de yedek yurt sonuçlarına ilişkin benzer bir açıklama yapılması bekleniyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ

KYK yurt ücretleri de odadaki kişi sayısına göre farklılık gösteriyor. Henüz yurt ücretleri açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıl tip 1 345 TL, tip 2 405 TL, tip 3 480 TL tip 5 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödeniyordu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER