KYK yurdunda 140 öğrencinin zehirlenmesine ilişkin Valilik'ten açıklama!

Yalova'da bulunan kız KYK yurdunda toplamda 140 öğrencinin zehirlendiği yönünde bilgilendirme yapılmıştı. Konu ile ilgili Valilik tarafından açıklama geldi.

KYK yurdunda 140 öğrencinin zehirlenmesine ilişkin Valilik'ten açıklama!

Toplamda 1300 öğrencinin yaşadığı Yalova Üniversitesi karşısında bulunan kız öğrenci yurdunda, akşam yemeği sonrasında yaklaşık olarak 140 öğrenci rahatsızlandı. Şikayetlerin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak öğrenciler tedavi altına alındı.

140 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI!

Ciddi rahatsızlıkların bulunmadığı öğrencilerin pek çoğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Fakat öğrencilerin bir kısmının tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. 140 öğrencinin de aynı anda akşam yemeğinden sonra rahatsızlanmasının ardından acil serviste çok sayıda sağlık çalışanı duruma müdahale etmeye başladı.

Bunun üzerine öğrencilerin yurtta akşam yedikleri mantar çorbası ve köfteden numune alınarak tahlile gönderildiği, olay ile ilgili de idari soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI!

Yaşanan bu durumların ardından valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 2090 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrencilerimiz karın ağrısı ve ishal şikayeti ile yurt idaresine müracaatta bulunmuştur. Bunun üzerine ivedilikle öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavisi tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Konu ile ilgili Valiliğimizce gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

SONRAKİ HABER