KYK yedek yurt başvuru ne zaman? 2024 2025 yedek yurt başvuruları

KYK yurt başvurularında sonuçlar az önce açıklandı. Başvurusunda yurt çıkmayan öğrenciler yedek başvurularının ne zaman ve nasıl olacağını merak ediyor. KYK yedek yurt başvuru tarihi belli oldu mu, 2024 2025 yedek yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yedek yurt başvuru ne zaman? 2024 2025 yedek yurt başvuruları

KYK yurt başvurularını heyecanla bekleyen öğrenciler için sonuçlar 5 Eylül tarihinde açıklandı. Sonuçlar an itibarıyla e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, yaptığı açıklamasında KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlarını sorgulamak isteyenler e-Devlet üzerinden sonuçlarına ulaşabilecek. TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresini giren adaylar sonuçlarını sorgulayabilecek.

BAKAN BAK AÇIKLADI

Bakan Bak yaptığı açıklamasında “Sevgili gençler, GSB Yurtları yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite hayatınız boyunca yuva sıcaklığıyla hizmetinizde olacak yurtlarımıza şimdiden hoş geldiniz” diyerek sonuçların e-Devlet’ten sorgulanabileceğini söyledi.

KYK EK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2024 2025 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuru sonuçları az önce açıklandı. Bu yıl içerisinde KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler geçtiğimiz haftalarda başvurularını gerçekleştirdi. Sonuçların belli olmasının ardından yerleşemeyen adaylar ek başvuruları araştırmaya başladı.

KYK EK YURT BAŞVURULARI

KYK ek yurt başvuru takvimi için henüz resmi bir açıklama gelmedi. KYK yedek yurt başvuruları GSB’nin yapacağı açıklama ve duyuru sonrasında başlayacak. Adayların belirtilen tarihler arasında yurtlarına ayıt yaptırması gerekiyor. Boş kalan yerler için GSB’nin başvuru ekranını önümüzdeki günlerde açacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde ek yurt yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. Bu yıl da benzer olarak eylül sonunda ek yurt başvurularının alınacağı sonuçların da ekim başında açıklanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER