KYK güvence bedeli nedir, kimler, nasıl yatırır?

KYK yurtlarında kalmak için başvuru yapan adaylar için yerleştirme sonuçları açıklandı. KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler güvence bedeline ilişkin araştırmalarına başladı.

KYK güvence bedeli nedir, kimler, nasıl yatırır?

Üniversiteye yerleşmeye hak kazanan ve öğrenim hayatına devam eden öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından sunulan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt avantajından yararlanma hakkına sahip oluyor. KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler de 5 Eylül 2024 tarihi itibariyle açıklandı.

KYK yurtlarında kalacak öğrenciler kayıt işlemleri için araştırmalarını sürdürürken 'güvence bedeli' konusuna ilişkin ayrıntıları sorgulamaya başladı. Bu çerçevede ''KYK güvence bedeli nedir, kimler, nasıl yatırır?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

KYK GÜVENCE BEDELİ NEDİR, KİMLER YATIRIR?

KYK güvence bedeli, öğrencilerin yurtlara yerleştirilmeleri halinde yurdun herhangi bir eşyasına verilebilecek zararların karşılanması amacıyla alınan bir depozito olarak adlandırılır. Öğrencinin yurttan ayrılması ya da kaydının silinmesi gibi durumlarda zarar üzerinden kalan güvence bedeli tutarları öğrencinin hesabına iade edilmektedir. KYK yurt ücreti ve güvence bedeli her akademik dönem başında belirlenirken şehit ve gazi çocukları, engelli öğrenciler ve devlet koruması altındaki öğrenciler yurt ücreti ve güvence bedeli alınmayacak öğrenciler arasında yer almaktadır. Muaf tutulan kişilerin dışında kalan tüm öğrenciler kayıt esnasında bu ücreti ödemekle yükümlüdür.

SONRAKİ HABER