KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman sona erecek, nasıl başvuru yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılının burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvuruların başlaması ile beraber son başvuru tarihi ve nasıl başvuru yapılacağı merak edildi.

KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman sona erecek, nasıl başvuru yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklaması ile 2023-2024 eğitim öğretim yılının burs başvurularının başladığını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Bak tarafından açıklanan burs başvuru tarihlerine ilişkin detaylar merak edilirken süreçle ilgili olarak araştırılan konuları derledik.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs başvuruları başladı. İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf, yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek. Bakan Bak ise “Sevgili gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız.” açıklamasına yer verdi.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Üniversite öğrencileri tarafından büyük bir heyecanla beklenilen KYK burs ve kredi başvuruları 12 Ekim Perşembe günü itibarıyla başladı. Yapılan açıklamanın ardından gözler GSB KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranına çevrildi. 12 Ekim 2023 tarihinde başlayan KYK burs ve kredi başvuruları, 19 Ekim 2023 Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden ''https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu'' adresinden yapılabilecek.

kyk-burs-basvurulari-basladi-mi-ne-zaman-sona-erecek-nasil-basvuru-yapilir.jpg

KYK BURS BAŞVURUSU ŞARTLARI NEDİR?

KYK burs başvurusu yapmak için adayların taşıması gereken kriterler;

  • Ön lisans öğrencileri,
  • Lisans öğrencileri,
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere ,
  • Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Yapılacak ekonomik değerlendirmenin ardından maddi durumu yetersiz olan öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlanırken burs almaya hak kazanamayan öğrencilere de geri ödemeli olarak bilinen kredi seçeneği sunulacak.

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

  • KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL
  • KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL
  • KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL

Haberankara.com

SONRAKİ HABER