KYK burs başvuruları başladı mı ? Kredi yada bursa kimler başvurabilir?

Üniversite tercihleri son bulmasıyla gözler yapılacak olan burs başvurularına çevrildi. KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularına ilişkin son gelişmeler öğrenciler tarafından merak konusu oldu.

KYK burs başvuruları başladı mı ?  Kredi yada bursa kimler başvurabilir?

Son günlerde en çok arama yapıla konulardan biri olan KYK burs ve kredi başvuruları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Yurt başvurularının son bulmasıyla beraber öğrenciler KYK başvuruları için GSB' den gelecek açıklamayı bekliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere sağlanan burs desteğinde öğrencilerin ekonomik durumu belirleyici oluyor. Ön lisans ve lisans öğrencileri KYK bursu ve öğrenim kredisi ile birlikte eğitim, konaklama ve diğer masraflarını karşılıyor.

thumbs-b-c-7e47ec779dd12e2688efc13497f5177c.jpg

"KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?"
Burs başvuruları internet adresi üzerinden gerçekleşecek. Adaylar hem kredi hem burs alamayacaklar. KYK başvurusu sonucunda burs almaya hak kazanan ve eğitim şartlarını sağlayan adaylara üniversite eğitimleri süresi boyunca 2 veya 4 yıllık burs ödenmektedir. öğrenciler okulu uzattığı taktirde burs kesilecektir. İkinci üniversite okuyan adaylar KYK burslarından yararlanamaz. Son olarak geçtiğimiz aylarda burslara gelen zam ile birlikte lisans öğrencileri için KYK bursu 1.250 TL’ye yükseltildi. Başvuru yapan adayların ailesinin ekonomik durumu göz önünde bulunduruluyor. Burs kazanıp da alttan dersi kalan öğrencilerin bursları krediye dönüyor.

maxresdefault.jpg

"KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?"
Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK burs başvuru takvimini duyurmadı. Geçtiğimiz yıl burs başvuru işlemleri, üniversiteler açıldıktan sonra 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılda başvuru işlemlerinin Kasım ayının ikinci haftası başlaması bekleniyor.
"BURS VE KREDİ BAŞVURULARI AYNI EKRANDAN MI?"
Öğrenciler sadece kredi başvurusunda bulunamazlar. Başvuru yaparken hem bursa hem de geri ödemeli krediye başvurulmuş olunuyor. Şayet öğrenci şartları sağlayamazsa burs yerine geri ödemeli kredi veriliyor. Öğrenci kredisi ödemeleri mezun olunan tarihten 2 yıl sonra başlar.

images-1.jpg

"BAŞVURUSU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATİNE"
KYK bursuna başvuru yapan bazı öğrencilere öncelik tanınır. Şehit çocukları ve varsa bekar kardeşi, Gazi çocukları (bekar ise kendisi), Sağlık kuruluşu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler, anne ve babası vefat etmiş olanlar lise ve dengi eğitimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar ve amatör milli sporcu olan öğrencilere öncelik sağlanır.

SONRAKİ HABER