KYK birinci yurt yedek sonuçları açıklandı! 2023 - 2024 GSB KYK yurt yedek sonuçları sorgulama

Ülkemizde üniversite eğitimi görmek üzere gittiği şehirdeki barınma ihtiyacını KYK yurtlarında giderecek olan öğrenciler yurt başvurularını gerçekleştirdi. Yurt başvuru sonuçlarının açıklanması ile yerleşemeyenler de yedek sonuçlarını beklemeye başladı.

KYK birinci yurt yedek sonuçları açıklandı! 2023 - 2024 GSB KYK yurt yedek sonuçları sorgulama

Türkiye'de 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında hedeflediği üniversitenin kapısını aralayan gençleri şimdi de barınma telaşı sardı. Gittiği ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda kalmak isteyenlerde başvurularını tamamladı. KYK yurt başvurularını tamamlayan adaylar için asil liste geçtiğimiz hafta açıklandı. KYK yurt sonuçlarının belli olması ile birlikte binlerce öğrenciye yurt imkanı sağlandı. Başvuru sonucu olumsuz değerlendirilen binlerce aday da gözlerini yedek sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi.

İlk yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından KYK yurt yedek sonuçları binlerce öğrenci tarafından merak edilmeye başlandı. KYK asil yurt sonuçları açıklandı ve öğrencilerin yüzde 87'lik dilimi yurtlara yerleştirildi. KYK yurt başvuru sonuçlarında ilk yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından yedek yurt sonuçları da ilk kez açıklandı.

YURT YEDEK SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK yurt yedek alım sonuçları 18 Eylül Pazartesi günü ilan edildi. Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanırken ilk yedek listesi de başvuru sahiplerinin erişimine açıldı. Sonuçların ''https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama'' linkinden takip edilebileceği aktarıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ise ''GSB Yurtları Birinci Yedek Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu!'' ifadelerine yer verildi. Buna göre son kayıt tarihi 20 Eylül 2023 saat 23.00 olarak belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-09-18-133210.png

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023 - 2024 yılı yurt başvuruları ilk yerleştirme oranlarına ilişkin, "İlk aşamada yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Bugüne kadarki en yüksek talebi almış olmamıza rağmen tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabilirler. Yedek yerleştirmelerimiz hızla devam edecek.'' demişti. Açıklamalarına devam eden Bakan Bak, ''Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yedek yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz bu sonuçları da yine e-Devlet üzerinden takip edebilirler. Çok kısa süre içerisinde de kalan öğrencilerimizin tamamını yerleştirmiş olacağız." dedi.

Buna göre ikinci yedek listenin de 21 Eylül Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER