KYK 2024 2025 yurt başvuruları başladı! Başvurular nasıl yapılacak?

Üniversiteye gidecek ve giden öğrencilerin son zamanlarda sıkça araştırdığı KYK yurt başvurularına ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. KYK 2024 2025 yurt başvuruları başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

KYK 2024 2025 yurt başvuruları başladı!

Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK yurt başvuruları bugün başladı. Üniversiteye giden ve gidecek olan öğrenciler bulundukları şehirde barınmak için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarına başvuruyor.

KYK yurt başvurularına ilişkin açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapıldı. Bak, yaptığı açıklamasında 2024 2025 eğitim öğretim yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvurularının başladığını müjdeledi. KYK yurt başvuruları nasıl ve nereden yapılacak?

KYK YURT BAŞVURULARI 2024

KYK yurt başvuruları 20 Ağustos tarihinden itibaren başladı. Öğrenciler yerleştikleri şehirdeki KYK yurtlarına başvurabilecek. Bakan Bak, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

KYK yurtlarında kalacak olan öğrenciler yurt ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Yurt ücretleri şu an için belli olmadı. Ancak geçen yılki yurt ücretleri şu şekildeydi:

Tip 1 için aylık ücret: 345 TL

Tip 2 için aylık ücret: 405 TL

Tip 3 için aylık ücret: 480 TL

Tip 5 için aylık ücret: 510 TL

Tip 6 için aylık ücret: 570 TL

2024 2025 KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

KYK yurt başvurusu yapmak isteyenler için başvurular e-Devlet üzerinden online bir şekilde alınacak. E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler başvurularını yapmak için PTT’ye giderek e-Devlet şifresi alması gerekecek. Başvurular 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59’a kadar devam edecek.

KYK yurt başvuru sonuçlarının ise en geç eylül ayının ortalarına kadar açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER