Kuvvetli kar yağışı kapıda! Meteoroloji'den 31 il sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte kar yağışına karşı 31 kentte sarı ve turuncu kodlu uyarının verildiği ifade edildi.

Kuvvetli kar yağışı kapıda! Meteoroloji'den 31 il sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Türkiye'nin pek çok şehrinde kar yağışının başlamasının ardından vatandaşlar tarafından yarın için havanın nasıl olacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre bazı şehirlerde beklenen yağışlar nedeni ile sarı ve turuncu kodlu uyarının verildiği öğrenildi. Konu hakkında hangi illerde uyarının verildiği ve dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğu hakkında da merak edilenler artmaya başladı.

METEOROLOJİ'DEN 31 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

Kuvvetli kar yağışı kapıda! Meteoroloji'den 31 il sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Denizlerimizde (Batı Akdeniz (Antalya Körfezi)) Fırtına Bekleniyor!

Batı Akdeniz’de (Antalya Körfezi) rüzgarın, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Cumartesi günü (27.01.2024) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

26 Ocak 2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Gaziantep çevreleri, Osmaniye'nin doğusunun yüksekleri, Şanlıurfa'nın ve Mardin'in kuzeyi ile Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzey ve batısının yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü), Şanlıurfa ve Mardin'in güneyi, Diyarbakır ve Adıyaman'ın güney ve doğusu, Kilis ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu'da Beklenen Kuvvetli ve Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat!

26 Ocak 2024 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü), Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü) bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Karadeniz'de Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 25.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklara etkili olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli kar yağışı kapıda! Meteoroloji'den 31 il sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi - Resim : 2

Kuvvetli kar yağışı kapıda! Meteoroloji'den 31 il sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi - Resim : 3

Uyarı verilen illerde kar yağışına karşı dikkatli olunması gerektiği vatandaşlar için duyuruldu.

SONRAKİ HABER