Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarıları peş peşe duyurdu

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre belirli illerde kar yağışına karşı uyarıların verildiği ifade edildi. Bu çerçevede kuvvetli kar yağışının beklendiği belirtildi.

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarıları peş peşe duyurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında Türkiye genelinde belirli illerde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği öğrenildi. Bu çerçevede kişiler tarafından hangi illerde sağanak yağışın beklendiği ve dikkat edilmesi gereken konuların neler olduğu hakkında araştırmalar da sürmeye başladı. Tüm bu merak edilen konulara ilişkin MGM'nin resmi internet adresi üzerinden merak edilenlere yanıt geldi.

METEOROLOJİ SARI VE TURUNCU KODLU UYARILARI YAYIMLADI!

Konu ile ilgili kuvvetli kar yağışının beklenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği illeri şu şekilde duyurdu;

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarıları peş peşe duyurdu

Batı Karadeniz'de Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 25.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Cuma günü etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının; hafta sonu da aralıklara etkili olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarıları peş peşe duyurdu - Resim : 2

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Gelen uyarının yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de Türkiye genlinde yarın havanın nasıl olacağı konusuydu. Bu çerçevede yapılan açıklama ise şu şekilde verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışlar olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Yukarıda verilen uyarılar dikkate alınarak kişilerin daha güvenli bir gün geçirmesinin önemli olduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER