Kutbettin Arzu kimdir, neden öldü, kaç yaşında, nereli?

Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955 tarihinde Diyarbakır'ın Bahteri köyünde doğmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı fakültede lisans eğitimi almıştır.

Kutbettin Arzu kimdir, neden öldü, kaç yaşında, nereli?

Kutbettin Arzu, Kariyerine Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü'nde baş mimar olarak başlamış ve ardından kendi mühendislik şirketini kurarak ticaret hayatına atılmıştır.

Yer Aldığı Görevler

Kutbettin Arzu, aynı zamanda Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, AÇEV Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuş ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği gibi önemli görevlerde de yer almıştır. Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmış ve aynı zamanda Tarım Bakanlığı Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

2009 senesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapmış ancak seçimleri kazanamamıştır.2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atanmış ve bu görevi 28 Ağustos 2015 tarihine kadar sürdürmüştür.

Kutbettin Arzu, Özellikle tarım ve hayvancılık alanında üstlendiği görevlerle bilinirken, aynı zamanda siyasi ve sivil toplum alanlarında da aktif rol almış bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Şüpheli Ölümü

68 yaşındaki Kutbettin Arzu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lojmanlarının bulunduğu Termal ilçesine tatile gitmişti. Ancak tesisin havuzunda ölü olarak bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER