Kurbanlık alacaklar dikkat! Pazar yerlerinde satışlar bayramın son gününe kadar sürecek

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, pazar yerlerinde satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini söyledi ve bazı uyarılar yaptı.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Pazar yerlerinde satışlar bayramın son gününe kadar sürecek

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık alacaklara çağrıda bulunarak kurbanın alınacağı adresin kurban pazarı olduğunu ifade etti. Çelik, pazar yerlerinde satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini de belirtti.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık satın alacaklara çağrı yaparak, "Kurbanın alınacağı adres kurban pazarlarıdır. Almak isteyen her vatandaşımız gelip kurbanını gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alabilir"diye konuştu.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Pazar yerlerinde satışlar bayramın son gününe kadar sürecek

KURBANLIK HAYVAN SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kurbanın alınacağı adresin kurban pazarları olduğunu söyleyen Nihat Çelik, "Kurbanın alınacağı adres kurban pazarlarıdır. Kurban kesilecek yerleri vatandaşlara gösteriyoruz. Belediyelerimiz her türlü imkanı veriyor. Almak isteyen her vatandaşımız gelip kurbanını gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alabilir. Ben de kurban pazarından aldığım küçükbaş hayvanı bayramın birinci günü keseceğim" dedi.

Nihat Çelik, pazar yerlerinde satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini de belirtti. Çelik, kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında şunları söyledi:

"Kurbanlıklar hastalıklı olmayacak. Küçükbaş hayvanın kurban edilebilmesi için bir yaşında olması lazım. Eğer bir yaşında değilse, fiziki yapısı itibarıyla bir yaşındaki hayvanla örtüşüyorsa kurban edilebilir. Ayrıca hayvanların kulak küpesi olması lazım. Kurban seçerken şartlar bellidir. Dolayısıyla kesim yapılırken de bu hayvanlara eziyet edilmemesi gerekiyor. Hayvanı tedirgin etmeden kesimi bilinçli bir şekilde yapmak lazım."

Vatandaşların, çevre temizliği anlamında da özellikle Kurban Bayramı boyunca daha dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER